Du är här »  Att se och göra 
Skriv ut sidan

Att se och göra

Badplatser
När du hyr stuga hos oss har du ett stenkast till bad vid en mindre sandstrand med brygga och utsikt över Grankullaviken och Ölands norra fyr, Långe Erik.  Ca 2 km bort ligger Bödabuktens sandstrand som sträcker sig nära två mil och har många fina badplatser med parkeringsplatser och toaletter. I Bödabukten finns många underbara stränder som Fagerrör, HomrevetLyckesand och Böda Sand. Bödabuktens långgrunda strand är perfekt för barnlek. För att underlätta för barnvagnar har man på många ställen byggt trätrallar som leder direkt ner till stranden.

Nationalparken Blå Jungfrun
Du kan åka båt till nationalparken Blå Jungfrun. Ön är också kallad "Blåkulla" och även endast "Jungfrun". Nationalparken är en av Sveriges mest sägenomspunna. Blåkulla är enligt myten den plats dit häxorna åkte på skärtorsdagen för att möta Satan och fira häxsabbat. Sjömän har under långa tider undvikit denna plats och historierna om platsen är otaliga. Om man tar en sten med sig från ön så sägs det att man kommer att ha otur tills stenen återförs till ön.

Byxelkrok
Du kan besöka Byxelkroks genuina fiskehamn med café, restaurang och småbutiker.

Fiske
Roddbåtar utlånas gratis för familjefiske av gädda, abborre m.m
Grankullaviken är en av Sveriges fiskerikaste gäddplats.

För barnen
Här i Grankullavik Fritidsby finns gungor, sandlåda, småcyklar, fotbollsplan, tennisplan och stora gröna ytor att leka på.

Golf
I Enerum, Byxelkrok hittar du en golfanläggning för familjegolf med nio hål.

Lådbilslandet
Se www.nykvarn.com/ladbilslandet/oland/

Neptuni åkrar
Du kan sitta på klipporna på Neptuni åkrar med en kaffekorg eller grilla och titta på solnedgången. Neptuni åkrar är ett utbrett klapperstensfält längs kusten norr om Byxelkrok på Öland. Det fick sitt namn av Carl von Linné 1741 efter den romerska havsguden Neptunus. Området är naturreservat. På fältet blommar under sommaren Blåeld i stor mängd.

Trollskogen
Trollskogen är ett naturreservat som ligger på Ölands nordöstra spets. Här hittar du ett naturrum och strövstigar där du kan studera kulturhistoriska lämningar som t.ex. förhistoriska gravar, rösen och stensättningar. På uddens östra strand återfinns vraket efter skonaren Swiks som strandade 1926.

Ölands djurpark
Besök Ölands djurpark, se www.olandsdjurpark.com

Homrevet i Bödabukten

Blå Jungfrun

Hamnpuben i Byxelkrok

Trollskogen på Norra Öland

Lådbilslandet på norra Öland

© 2015, Grankullavik Fritidsby & Ölands Sportfiskecentrum. All rights reserved